Home » VCA examenbureaus nemen de volgende maatregelen door het corona virus

VCA examenbureaus nemen de volgende maatregelen door het corona virus

Alle VCA examenbureaus doen hun uiterste best om alles doorgang te laten gaan.

Graag brengen wij de maatregelen per examenbureau voor u in kaart.

Pontifex certificatie neemt hierbij de volgende maatregelen:

 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we op dit moment helaas geen groepen van meer dan 100 personen kunnen bedienen.
 • We willen al onze klanten vragen om examenkandidaten met ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts af te melden. Dit kan ook op de dag van het examen nog, zonder extra kosten. Indien u een examen wilt verplaatsen, zullen we daar geen kosten voor in rekening brengen. Deze coulance geldt zolang de adviezen van het RIVM gelden (op dit moment t/m 31 maart 2020). 
 • We stellen het zeer op prijs als u uw kandidaten wilt vragen om hun handen te wassen voordat ze examen doen. Wij zullen op alle examenlocaties een briefje ophangen in meerdere talen met dit verzoek. 
 • Zoals u weet, zijn onze examenleiders van cruciaal belang voor het laten doorgaan van examens. Als meerdere examenleiders ziek worden, kunnen wij helaas niet garanderen dat alle examens doorgaan. 
 • Tot nader bericht is onze open inschrijflocatie in Eindhoven gesloten. Indien we genoodzaakt zijn om ook andere examenlocaties te sluiten, zullen we u hiervan op de hoogte stellen. 
 • Tot slot nemen wij ook op ons eigen kantoor de richtlijnen van het RIVM in acht. Dat wil zeggen dat onze medewerkers thuis werken waar mogelijk, regelmatig de laptopsets voor examens reinigen en in nauw contact staan met onze examenleiders over hygiëne en gezondheid. 

EBVN Neemt hierbij de volgende maatregelen:

 • Hygiënische maatregelen: EBVN heeft al haar examenleiders en kantoorpersoneel instructies gegeven om de richtlijn van het RIVM te volgen. Om die reden zullen wij geen handen meer schudden en meer afstand tot de kandidaat bewaren. Daarnaast hebben al onze examenleiders desinfecterende middelen ontvangen welke zij altijd bij zich dragen. Tablets, muizen en andere middelen worden voor en na iedere examenafname gedesinfecteerd.
 • Meer afstand houden: Omdat EBVN zich verantwoordelijk voelt voor de kandidaten die zij examineert, willen wij per heden de onderlinge afstand van de kandidaten vergroten tot tenminste 2 meter. Het kan om die reden gebeuren dat huidige examenruimten minder capaciteit hebben. Wij verwachten dat u hiervoor begrip heeft en hier aan mee werkt.
 • Tijdelijk geen annuleringskosten: Opleiders en kandidaten die omwille van verspreiding van het virus examens annuleren, zullen wij tijdelijk niet belasten met annuleringskosten wanneer een examen verplaatst wordt. Indien u binnen de gestelde termijn een examenmoment annuleert, zullen wij uiteraard wel de annuleringskosten in rekening brengen

EEI neemt hierbij de volgende maatregelen:

Examens
We proberen zoveel mogelijk examens door te laten gaan, met de volgende voorwaarden:

 • We verzoeken kandidaten, opleiders en examenleiders de richtlijnen van het RIVM qua omgang met elkaar in acht te houden:
  • Schud geen handen en heb geen ander contact
  • Houd afstand van elkaar, minimaal 1 meter
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Wees alert op eventuele virus-symptomen en spreek elkaar erop aan
  • Bij twijfel m.b.t. gezondheidsklachten nl. neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts is het dringende advies thuis te blijven of direct naar huis te gaan.
 • Examenleiders voeren een iets gewijzigde werkwijze uit tijdens het examen (o.a. op het gebied van het toewijzen van plaatsen en het afsluiten van het examen). De examenleider informeert iedereen over de instructies voorafgaand aan het examen.
 • Als een examenleider een examenkandidaat treft met gezondheidsklachten zoals het RIVM heeft vastgesteld, dan kan hij of zij de examenkandidaat of opleider verzoeken naar huis te gaan. Dit geldt ook andersom; als een kandidaat of opleider constateert dat een examenleider gezondheidsklachten zoals het RIVM heeft vastgesteld vertoont, kan men het examen verplaatsen.
 • De afstand tussen de examenkandidaten dient verplicht 2 meter te zijn, gemeten vanuit het midden van het beeldscherm. Het werken met schotjes is niet toegestaan.
 • De kans is aanwezig dat het kantoorpersoneel thuis werkt, dan ontvangt u de hard Copy diploma’s later dan u gewend bent. De pdf diploma’s ontvangt u wel.

Op dit moment hebben wij nog geen nieuws hoe andere examencentra hiermee omgaan, zodra wij hier meer informatie over hebben updaten wij dit bericht.

Heeft u vragen over uw examen of opleiding? Wij helpen u graag verder: 0485-540283, 0681584934 of email uw vraag naar: aanmelden@opleidensnel.nl