Home » VCA opleidingen dispensatieregeling
|

VCA opleidingen dispensatieregeling

SSVV neemt maatregelen voor degene voor wie B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie, SOG-steigerbouw verloopt na 12 maart.

Wat betekent dit precies

  • Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot en met 6 april 2020. Dit betekent dat de dispensatie geldt tot en met 6 juli 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
  • Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.
  • Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.
  • Als de overheid besluit haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden te verlengen, verlengt de einddatum van de dispensatieregeling mee. Bijvoorbeeld: de overheid besluit haar maatregelen te verlengen tot en met 1 juli. De dispensatieregeling geldt dan tot en met 1 oktober.

VCA examens tot 06-04-2020

Wij hebben nu alles in kaart welke mogelijkheden de examenbureaus op dit moment hebben tot 06 April.
Wilt u al een examen inplannen of heeft u vragen m.b.t de mogelijkheden?
Neem hiervoor contact met Jeroen op: aanmelden@opleidensnel.nl of bel naar:0681584934

Incompany examens

Er zijn mogelijkheden om een VCA examen te organiseren dit hangt van een aantal punten af:

Maatregelen examenbureaus

  • Datum
  • Plaats
  • Aantal kandidaten
  • Grote van de ruimte
  • of er een examenleider beschikbaar is op dat moment.

Ja er zijn mogelijkheden maar deze zijn door de omstandigheden beperkt.
Wilt u een examen inplannen neem dan met ons contact op: aanmelden@opleidensnel.nl of 0681584934

Elk examenbureau neemt maatregelen zo volgen ze allemaal de richtlijnen vanuit het RIVM.
Alle examenkandidaten met ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts af te melden worden verzocht zich af te melden voor het examen. Wij gaan dan tevens met u samen kijken naar een passende oplossing.