Stop VCA fraude
VCA examen

Fraude met VCA diploma’s: controleer altijd het VCAdiploma in het CDR.

Fraude zo goed mogelijk tegengaan

Wie voor een aannemer aan de slag gaat, moet bijna altijd een VCA-diploma hebben. Hiermee laat iemand zien belangrijke basiskennis over veilig en gezond werken in huis te hebben. Basiskennis die de veiligheid voor iedereen op de werkvloer vergroot. Opdrachtgevers en opdrachtnemers moeten er dan ook op kunnen vertrouwen dat medewerkers die zij inzetten, ook echt over dit VCA-diploma beschikken.

De populariteit van VCA trekt ook fraudeurs aan. Zij maken bijvoorbeeld valse diploma’s, die ze verkopen aan mensen die denken zo aan de slag te kunnen zonder hun VCA-examen te doen. Hiervan lijkt ook nu sprake te zijn.

Helaas is dit soort fraude nooit helemaal te voorkomen. Maar we proberen die samen met onze stelselpartners, VCA Infra en de Stichting Examenkamer, wel zo goed mogelijk tegen te gaan. Zo registreren we alle VCA-diploma’s in het Centraal Diploma Register (CDR). Registratie in het CDR is de enige garantie dat iemand het betreffende diploma ook echt heeft behaald. Een papieren diploma is dat niet: dit kan soms heel vakkundig worden nagemaakt. We adviseren daarom altijd het CDR te raadplegen voordat u iemand aan het werk laat.

Wanneer we signalen van fraude krijgen, ondernemen we in samenwerking met de recherche en het OM actie. Het onderzoek naar de fraude in Rotterdam is op dit moment in volle gang.

Bron: vca.nl

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1