VCA examen

Home » VCA » VCA examen

VCA examen

Door het VCA examen af nemen laat jij zien dat je beschikt over de kennis om veilig te werken en op de veiligheid te letten voor je collega’s.

VCA staat voor: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers

  • Basisveiligheid
  • VOL VCA
  • VIL VCU

Basisveiligheid (B-VCA)

B-VCA staat voor Basis VCA dit niveau is bedoeld voor de operationele medewerker (niet leidinggevende).Met het diploma B-VCA laat je zien dat je de basiskennis bezit om veilig te kunnen werken.Zo kent u de wet en regelgeving, herkent gevaarlijke situaties en handelingen en nog belangrijker je weet hoe je deze kunt voorkomen.

VOL VCA

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende (VOL-VCA) Met het VOL-VCA diploma laat je zien dat je net als bij B-VCA de basiskennis bezit over veiligheid, gezondheid en milieu.Gevaarlijke situaties, handelingen en weet hoe je deze kunt voorkomen. Ook ben jij het aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

Verschil B-VCA & VOL-VCA.

VOL-VCA behandelt grotendeels dezelfde onderwerpen als bij B-VCA maar dan bekeken vanuit de leidinggevende.Zo wordt er ook besproken wat veilig gedrag is en ook heel belangrijk hoe u veilig werken kunt stimuleren bij uw medewerkers.VOL VCA is voor de leidinggevende, ZPP’ers die als onderaannemer bij een VCA gecertificeerd bedrijf werken. Moet u als zzp’er altijd VOL VCA halen? Lees hier een blog over dit onderwerp

VIL VCU

Met VIL-VCU laat je zien dat je net als bij B-VCA & VOL-VCA de basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu en dat je deze kennis gebruikt in het belang van de mensen die je uitleent.Jij kent de wet- en regelgeving, de risico’s van het uitzendwerk en de specifieke situatie bij de inlener.VIL VCU geldt voor intercedenten en leidinggevenden in uitzendbureaus

FAQ VCA