Heftruck beginner

In onze beginnersopleiding heftruckchauffeur instrueren wij (Engelstalige) cursisten over de uitgebreide bediening van heftrucks. Door praktische ervaring met verschillende soorten vorkheftrucks en taken, krijgen cursisten een praktisch inzicht in de bediening van vorkheftrucks. Onze training legt de nadruk op zowel praktijk als veiligheid, met de nadruk op het identificeren van potentiële gevaren en het bevorderen van zorgvuldige observatie. Met 10 uur praktijkinstructie verdeeld over twee opeenvolgende dagen (7.00 – 14.30 uur) zorgt ons gestructureerde programma ervoor dat beginnende heftruckchauffeurs aan het einde van de training vol vertrouwen en verantwoord vorkheftrucks kunnen bedienen, waarbij ze tegelijkertijd hun heftruckcertificaat behalen.

Voor wie is de basis cursus heftruck?

Deze basiscursus heftruck is bedoeld voor medewerkers zonder voorafgaande ervaring die de (Engelse taal) beheersen. De cursus duurt 2 dagen, van 07.00 uur tot 14.30 uur, en richt zich op praktische heftrucktheorie. De training legt een sterke nadruk op 10 uur praktijkervaring. Dit is wat je gaat behandelen:

 • visueel inspecteren en de werking van heftruck controleren via een LMRA (video)
 • het vaardig sturen met een 3 -en 4 wiel heftruck
 • het stapelen van losse pallets (video)
 • het juist voordraaien met een 3 -en 4 wiel heftruck
 • pallets uit de stellingen halen tot 4 hoog (video)
 • stapelen van gaasboxen en koud stapelen van IBC’s (video)
 • de juiste manier om pallets in een inrijstelling te plaatsen (video)
 • het plaatsen van een lading in zeecontainer en juist gebruik oprijbaan (video)
 • het oppakken en hanteren van een brede lading
 • het manouvreren met een brede balk
 • het veilig laden van trailers en gebruik kopschot
 • parkeren op de juist plek en gebruik parkeerrem
 • lading stapelen met EPT/stapelaar en veilig wegzetten in stelling

Heftruck herhaling

Met deze heftruckcursus richten wij ons op (Engelstalige) cursisten die al enige ervaring hebben met heftruckrijden, maar niet in het bezit zijn van een heftruckcertificaat. De cursus kan in slechts één dag worden afgerond, van 07.00 uur tot 14.30 uur. Onze belangrijkste focus ligt op praktische training, met 5 uur gewijd aan praktische ervaring. We leggen ook bijzondere nadruk op het afleren van eventuele verkeerde gewoonten en het verbeteren van de behendigheid door middel van gespecialiseerde oefeningen en cursussen. Veiligheid is onze topprioriteit, en we zorgen ervoor dat we potentiële gevaren voor studenten onder de aandacht brengen, terwijl we hen leren hoe belangrijk het is om te allen tijde waakzaam te blijven.

Voor wie is de herhaling cursus heftruck

Wie komt in aanmerking voor de cursus veilig werken heftruck?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die heftrucks bedienen en al ervaring hebben.

Wat is de betekenis van een heftruckcertificaat?

Een heftruckcertificaat heeft waarde binnen organisaties omdat het de naleving van de Arbowet en verzekeringseisen waarborgt. Medewerkers die de opleiding voor veilig bedienen van een heftruck voltooien en hun certificaat behalen, voldoen aan deze verplichtingen. Bovendien kan een heftrucktraining zowel de veiligheid als de kosten binnen een bedrijf positief beïnvloeden. Alle heftruckcertificaten blijven 5 jaar geldig.