Wat is VCA

VCA staat voor: Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

Dit is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij kunnen aantonen dat ze veilig werken volgens de VCA certificering.

Daarnaast voor de uitvoerende medewerkers is er een VCA examenBasisveiligheid voor de operationele medewerkers & VOL VCA voor de operationeel leidinggevende.

VCA diploma

Het VCA diploma is 10 jaar geldig en is inmiddels een veel gevraagd certificaat. Bent u in het bezit van het VCA diploma dan geeft u aan dat u op de hoogte bent van de geldende veiligheidseisen.

VCA kosten en voorwaarden

De kosten voor een VCA examen verschillen per examenbureau.
Hierom is het altijd interessant om de kosten en de voorwaarden van de examenbureaus te vergelijken en dat kunt u makkelijk bij ons!

Verschil in kosten?

Ja zijn deze verschillen groot? Soms zijn ze groot genoeg om voor u als opdrachtgever een andere keuze te maken. Hierom willen wij u graag vooraf informeren zodat u niet voor een gedwongen feit komt te staan met kosten waar u niet op zit te wachten.

Wij informeren u vooraf welke annuleringstermijn er zijn bij de VCA examenbureaus waar wij mee samen werken. Hierdoor maakt u een bewuste keuze.

Leren voor het VCA examen

Met een juiste voorbereiding heeft u de meeste kans om direct te slagen voor het VCA examen.

Meerdere opties om te leren

Iedereen leert anders.
Hierom bieden wij een breed scala aan mogelijkheden aan om iedereen de beste kans te bieden om meteen te slagen voor het VCA examen.

VCA examens op een tablet of pc?

Sinds September 2017 worden de VCA examens afgenomen doormiddel van een laptop, tablet of pc en is de papieren variant komen te vervallen.

Dit heeft als voordeel dat iedereen die deelt neemt aan het zelfde examen niet meer de zelfde vragen krijgt maar echt iedereen een andere poul van vragen. Dit komt de kwaliteit van de examens natuurlijk ten goede.

Het VCA examen bestaat niet meer alleen uit multiple choice vragen. Velen merken dat het examen hierdoor moeilijker is geworden.

  • Meer keuze vragen met 1 juist antwoord
  • Meer keuze vragen met meer dan 1 juist antwoord.
  • Matrixvragen met meerdere beweringen ( Enkel met ja of nee te beantwoorden)
  • Koppel/sleep vragen. Koppel meerdere elementen van het rechter rijtje aan het linker rijtje.